Tilbage Tilbage

Jul 2020: "Julemandens Gæstehotel"


Et hyggeligt norsk hotel Opføres i Skovlunde Kulturhus, indgang 2:

- fredag den 20. november
- lørdag den 21. november
- søndag den 22. november


Årets julestykke er igen skrevet af Henriette Bredahl Christensen - en af Skovlunde Byteaters egne medlemmer !

Instruktør i år er: Rikke Bredahl Jensen.

Om handlingen.

Stykket er en selvstændig fortsættelse af sidste års stykke "Mysteriet i Nisseekspressen". De af jer der var med eller så det sidste år, vil nok genkendte enkelte gengangere, nemlig mesterdetektiven Nis Pa, spåkonen Madam Nisnælda og den uduelige nisseagent Agent 117. De andre karakterer er nye.

Historien er som følger: Julemandens gæstehotel ligger lige ved siden af Julemandens værksted og er normalt en dyb hemmelighed for mennesker. Men dette år har et menneske ved hjælp af sin selvopfundne nisse-søger fundet vej til hotellet og skaber vild panik blandt ansatte og gæster på hotellet.
De ansatte, ikke mindst de mange chefer, aner ikke deres levende råd, for hvad skal de stille op med mennesket? Som en midlertidig løsning låser de ham inde i kælderen, velvidende at det ikke er en holdbar løsning i længden. Sideløbende med menneskeproblemet, forsøger de at køre hotellet som altid og give deres gæster den bedste service.

Heldigvis for hotelpersonalet ankommer Nisseekspressen snart medbringende Nis Pa, Nisnælda og en håndfuld detektivelever, som de håber vil kunne hjælpe. Nå ja, og så er Agent 117 også med… Det hele ender heldigvis på bedste måde, så det kan blive en god jul alligevel.

Om sidste års juleforestilling

Sidste års forestilling foregik på et tog, som kørte gennem Danmark med mange forskellige passagerer.
Bl.a. julemandens nuværende og tidligere hustru og hans børn med dem begge to.

Nogle hemmelige lister til julemanden bliver væk, og den berømte detektiv Nis Pa må løse mysteriet.

Læs om sidste års juleforestilling: Her
Plakat for Nisseexpressen


Om Skovlunde Byteaters juleforestillinger.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni.
I sommer opførte vi således den festlige børneforestilling "Frode og alle de andre rødder", tidligere år har vi bl.a. spillet "De tre Musketerer" og "Pinocchio".
Men vi har også opført juleforestillinger i mere end 15 år. Læs mere om tidligere forestillinger under "Arkiv" i menuen til venstre.

En juleforestilling varer normalt ca. en time, plus en pause på ca. 15 minutter, hvor man kan købe sodavand, gløgg, kaffe og lune æbleskiver.


Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især fredag eftermiddag, hvor vi spiller for omegnens institutioner.
Ofte er der mere end 120 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.

Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.Tilbage Tilbage


Opdateret d. 14.9.2020