Børn og unge

Skovlunde Byteater gør meget for at inkludere børn og unge i de forskellige store forestillinger.

Sommerforestillingerne er normalt mest for de voksne medlemmer, men der skrives ofte nogle flere børneroller ind i forestillingerne.
Jule forestillingerne har ofte flest børn og unge på scenen.

Ud over det har vi nogle aktiviter udelukkende for børn og unge:
   - Forestillinger skrevet og opført af de unge selv
   - Teaterskolen

Send en email til os, hvis du kunne tænke dig at være med.
(Oplys dit navn, telefonnr og hvilke aktiviteter du evt. kunne tænke dig at være med til)
Du kan evt. også udfylde denne indmeldelses blanket og vedhæfte den til din mail.

Send en mail til: Skovlunde ByteaterUSB, Ungdomsafdelingen i Skovlunde Byteater.

Af Martin Ahlbom Frost Larsen

I 2010 satte en gruppe ildsjæle sig ned for at se på et akut problem, som var opstået henover de seneste år i Skovlunde Byteater: Vi mistede de unge medlemmer for hurtigt. Vi havde dem i max 1 sæson og så var de væk! Det arbejde mundede ud i et forslag til Skovlunde Byteaters bestyrelse om at oprette en Ungdomsscene.

Oprindeligt ment som en autonom del af teateret, der arbejdede med børn og unge, i øjenhøjde med de unge. For at lede denne del af teateret blev der nedsat et Ledelsesteam, der i sin natur på ingen måde var en bestyrelse - men et team underlagt bestyrelsen.

Med tiden blev de værdier der var nedfældet i USB regi, integreret i teaterets vedtægter og USB ændredes til hvad det er i dag: En Ungdomsafdeling der både arrangerer spændende tiltag såsom Chaos projektet, Teaterskolen samt workshops løbende efter behov.

Men hvad mange ikke er klar over, er at Ledelsesteamet også har en opgave om at sikre sig, at Børn og unge trives og har det godt i teateret. Man kan sige, de er en form for tillidspersoner som børn, unge (og deres forældre) frit kan gå til om nødvendigt.

Vi holder løbende møder hver måned.
I foråret står USB primært for Teaterskolen, som er for de 10-15 årige medlemmer. I efteråret står de for Chaos Projektet, som er for medlemmer der er over 15 år, samt Workshops der skal udvikle skuespillernes evner på scenen. Hvis der er spørgsmål til USB Ledelsesteams arbejde eller ting vi bør tage op på et møde kontakt enten

Byteaterets formand, Michael Ellebye.
Eller en af USB Ledelsesteams medlemmer, enten personligt til teater - eller per mail:

Bestyrelsesmedlem Camilla Ahlbom Frost Larsen, camilla-afl@hotmail.com
Ungdomsrepræsentant Bjarke Bang, bangebjarke@minister.com
USBL medlem Martin Ahlbom Frost Larsen, martin-afl@hotmail.com


Teaterskolen

Skovlunde Byteater tager hvert år,hul på en ny sæson af teaterskolen for unge mellem 10 og 15 år. De som har lyst til at prøve kræfter med skuespil.

Skovlunde Byteater har hvert år mellem januar og april et teaterskoleforløb, hvor børn og unge med en skuespiller i maven kan lære, hvad det vil sige at være med i et teaterstykke og stå på en scene. Når teaterskoleforløbet er slut, er de unge klar til at være med i Skovlunde Byteaters store sommerforestilling, som opføres hvert år i juni i Skovlunde Bypark.


Teaterskolen ledes af Martin Ahlbom Frost Larsen, som har stor erfaring med dramaundervisning for unge: ”Formålet med teaterskolen er at gøre de unge bekendte med forskellige teaterteknikker, og lære dem at slippe deres generthed og give sig fuldt ud på en scene.
Men samtidig handler det også om at skabe sammenhold mellem teatrets efterhånden store ungdomsafdeling, hvor deltagerne hygger sig og bliver rigtig gode venner - og som altid har plads til flere”, fortæller Martin.

I flere år har teaterskolen arbejdet med kaosteknikker, hvor stykket udvikler sig undervejs. Sidste år sammensatte teaterskolens elever selv et stykke, som handlede om en gruppe unge, som var havnet på en øde ø uden mad og vand.

Børn under 15 år. I Skovlunde Byteater forventer vi, at forældrene støtter deres barn med at øve roller, huske rollehæfte til prøveaftener samt have praktisk tøj på.


I 2017 opførte teaterskolens elever denne forestilling en "Eventyret om Emma" - 22. april 2017.
Læs mere herChaos Projektet

Af Martin Ahlbom Frost Larsen

Hvad er Chaos? Ikke K-ordet, men Ch-ordet! Chaos er en unik måde at skabe teater på, hverken mere eller mindre. Det er en dramatisk udviklingsteknik hvor man tager, det bedste fra det klassiske manuskriptbaserede teater og parrer det med det bedste fra det improviserede teater.
MEGET kort formuleret.

Det er også en teknik hvor man skaber teater ud fra hvad skuespillerne mestrer og hjælper dem til at blive endnu bedre. Men det er også en teknik der til tider lider under folks fordomme og forventninger. Ofte tror folk fejlagtigt at det er noget "mærkeligt noget" at det kun kan bruges til alternativt teater. Intet kan dog være mere forkert. Man kan bruge Chaos Teknikken til alt: lige fra kæmpe forestillinger til stand-up comedy, det kræver blot at instruktøren kender sine genrer og teknikker.


Chaos Projektet er et projekt under USB Ledelsesteam, der tager udgangspunkt i skuespillernes ønsker og behov. Hvilken historie ønsker de at fortælle i år. Der er ofte 5-10 deltagere på scenen og de skaber hele historien fra bunden. De starter bogstaveligt talt med ingenting og slutter med en forestilling i den øverste del af det kunstneriske billede. Så hvis du/I vil opleve unge skuespillere der tør fortælle den historie DE har på hjerte, så er det bare om at følge med på nettet. Enten på Facebook siderne Chaos 2017, Skovlunde Byteater eller her på siden.

Vi ses i teateret…


Opdateret d. 27.5.2018