“Askepop”, 20. – 22. juni 2014

Skovlunde Byteater har skabt tradition for en stor, festlig forestilling på Friluftsscenen i Skovlunde Bypark midt i juni – og gør det nu for 26. år i træk.  
I år spiller vi:

Askepop, plakat“ASKEPOP”fredag den 20. juni 2014, kl. 19
lørdag den 21. juni 2014, kl. 13.00 og 16.00
søndag den 22. juni 2014, kl. 12.00 og 15.00

i Skovlunde Bypark

Voksne: kr. 90-.  Børn 3-14 år: kr. 45-
Pensionister: kr. 60-


Billetter kan købes i forsalg fra 1. juni hos:
  Skovlunde Kulturhus
  Ballerup Bibliotek
  Kulturhus Måløv


  Samt fra 1. maj hos billetnet.dk


Se: presse omtale
Se: rolleliste fra programmet

Om Askepop

Forestillingen er en dansk Rock’n’roll musical, som blev filmatiseret i 2003 med bl.a. Sofie Lassen-Kalke og Karl Bille i hovedroller.
Manuskriptet er skrevet af Torvald Lervad, musikken af Jørgen Thorup, Michael Hardinger og Jesper Winge Leisner.

Mille bor sammen med sin mor. De har ikke mange penge, men da vi befinder os i 50’erne, og efterkrigstidens hæmninger så småt er ved at blive sluppet, er der store chancer for at få sine drømme opfyldt.

Og drømme, det har Mille. Hun vil gerne være musicalstjerne i en film, og helst med tidens største filmstjerne Johnny Rocket.

Milles mor vil gøre alt for, at datteren kan få opfyldt sine drømme. Hun låner derfor 20.000 kr. af sin modbydelige og stenrige søster, så hun kan åbne milkshakebaren “Mælkepoppen” og skabe det økonomiske grundlag for Milles drømme.

I filmstudiet er der problemer: Filmhelten Johnny er ved at være træt af kun at spille helteroller og nu vil han kun spille med en pige, som han virkelig elsker. Instruktøren er rasende. Han har nemlig allerede købt kulisserne til Askepot fra et andet teater.

Men Johnny går sine egne veje for at finde pigen, som skal være hans Askepot og beslutter sig for at lave en audition for alle byens smukke piger.

Mælkepoppen går som en drøm, og Milles mor har næsten betalt sin gæld til søsteren. Men pludselig er Mille helt alene og mosteren og hendes datter, den forkælede Viola, har grimme planer for Milles fremtid. De vil selv overtage Mælkepoppen og Viola vil have rollen som Askepot.

Heldigvis er der himmelske kræfter som ser, at Mille har brug for hjælp, nemlig englene Puk og Pepperoni, og den uregerlige rock’n’roll fe Topper. Sammen får de i sidste øjeblik Mille tilbage på rette kurs.

Forestillingen instrueres af to af foreningens egne medlemmer: Martin Larsen og Emma Ervøe.
Musikken vil igen i år blive styret med sikker hånd af Thomas Goosemann.

Medvirkende på og bag scenen

Der medvirker ca. 20 børn og voksne på scenen, og et større antal personer bag scenen:
Kreative mennesker, som opbygger flotte og spektakulære kulisser, kreerer originale og farvestrålende kostumer eller (op)finder sjove rekvisitter.

Kort om tidligere forestillinger

Sidste år spillede vi “Landmandsliv”, om kampen om godset “Pümpelhagen”, med skønne sange som “En Landmand har det hårdt” eller “Undskyld hr., må jeg byde Dem et kirsebær”.
I 2012 opførte Ungdomsgruppen i Skovlunde Byteater (USB) “Bølle Bob”. Gunnar Gertsens skønne musical fra 70-erne, om skoleleleven Bob, som driver lærere og andre voksne til vanvid.
I 2011 spillede vi “Robin Hood” med bl.a. Robin, Lille John, Broder Tuck, sheriffen og med de gode gamle historier.
I 2010 opførte vi “Atlantis”, den fantastisk flotte danske musical om sagnlandet, der fik et tragisk endeligt.

Tidligere år har vi bl.a. opført “Sommer i Tyrol”“Peter Pan”“Ronja Røverdatter”“Mød mig på Cassiopeia”“Dyrene i Hakkebakke skoven” og “Nitouche”.

Se mere i Hjemmesidens arkiv

Praktiske forhold

Friluftsscenen findes i Skovlunde Bypark med indgang ved krydset Ballerup Boulevard/ Bybjergvej.   Hvis man er i bil, kan man parkere ved Skovlunde Center Syd.
Da det er unummerede pladser, bør man komme i god tid før forestillingen begynder, hvis man vil være sikker på en god plads.

Det foregår udendørs og man sidder på græs, så publikum anbefales kraftigt at medtage både varmt og regntæt tøj og evt. sidde underlag i tilfælde af mindre godt vejr.

Der sælges øl, sodavand, pølser, kaffe og kager m.v. til rimelige priser. Publikum må ikke selv medbringe mad- og drikkevarer !

Aflysning af en forestilling. Da vi kun spiller i 1 weekend, skal det være meget dårligt vejr, før Skovlunde Byteater aflyser en forestilling, og aflysningen kan besluttes i sidste øjeblik.
Ved aflysning kan de købte billetter benyttes til en senere forestilling, men Skovlunde Byteater refunderer ikke billetter, hvis forestillingen er gennemført indtil pausen.