“Atlantis”, 18. – 20. juni 2010

Skovlunde Byteater har skabt tradition for en stor, festlig forestilling på Friluftsscenen i Skovlunde Bypark midt i juni – og gør det nu for 22. år i træk.   I år spiller vi:

Atlantis undergang“Atlantis”som opføres:

fredag den 18. juni 2010, kl. 19
lørdag den 19. juni 2010, kl. 13 og 16
søndag den 20. juni 2010, kl. 11 og 14

i Skovlunde Bypark


Voksne: kr. 90-. Børn 3-13 år: kr. 45-


Billetter kan købes i forsalg fra 1. juni hos:
   Skovlunde Bibliotek
   Ballerup Bibliotek
   Skovlunde MedborgerhusSe billeder fra en kostumeprøve
Se Presse omtale
Se Program m. rolleliste

Om Atlantis

Musical af Peter Spies. Dialog og sangtekster af Thomas Høg og Sune Svanekier.

Ved at kombinere myte og eventyr fortæller musicalen “Atlantis” historien om et samfund på magtens tinde – om et folk, der har glemt, hvor det kom fra – og en verden, hvor svig og magtbegær overskygger de gode kvaliteter i mennesket.

Krigsherren Jabbadoor vender efter en stor krig tilbage til Atlantis og ønsker at styrte kong Atlas. Han tilbeder den dæmoniske krigsgud fluekongen Baal-Zebub og med hjælp fra sin håndlanger, den bedrageriske Zan-Zan, undfanger han en plan, der involverer den unge mand af folket, Silvan, og dennes ulykkelige kærlighed til prinsesse Adalena.

Den storslåede musical ender med, at Atlantis rammes af et ødelæggende jordskælv, og riget synker i havet. Myten er hermed skabt.

Forestillingen indeholder et væld af flotte og meget forskellige sange, f.eks.: Store fanfare numre som “Hil Atlantis” eller “Stormen”, smukke kærlighedssange som “De sorte Skyer” eller morsomme viser som “Hold dig til Helte”. Sange, som er blevet klassikere.

Der vil også blive udvist stor scenisk kreativitet for at skabe passende storladne omgivelser, og vise stormen og Atlantis’ undergang på friluftsscenen i Skovlunde Bypark.

Instruktøren hedder Martin Ahlbom Frost Larsen.  Han har flere års erfaring i Skovlunde Byteater, både som skuespiller, instruktør og som initiativtager og leder af vores Ungdomsscene. Han får assistance af: Camilla Albom Frost Larsen og Martin Høyer Rasmussen.

Musikken vil i år blive styret med sikker hånd af Finn Hegelund.
Kor- og sangtræner er operasangerinden Liselotte Dan Schumacker, solisterne vil blive trænet af: Tine Sandorff.
Koreograf bliver: Winnie Lykke Ringtoft

Medvirkende på og bag scenenDer medvirker ca. 30 børn og voksne på scenen, og et større antal personer bag scenen:

Kreative personer, som opbygger flotte og spektakulære kulisser, kreerer originale og farvestrålende kostumer eller (op)finder sjove rekvisitter. Men også folk, som vil hjælpe med de mange forskellige praktiske opgaver omkring en teaterforestilling, som f.eks. stå i boder eller sælge billetter.

Vi startede arbejdet 14. januar 2010, og rollerne på scenen er besat.
Men vi kan altid bruge flere kreative og/eller praktiske mennesker til arbejdet bag scenen.

Kort om tidligere forestillinger

Sidste sommer spillede vi “Sommer i Tyrol” med bl.a. Leopold, Josefa og Sigismund – og alle de kendte sange.

i 2008 opførte vi “Folk og Røvere i Kardemomme By”, med Kasper, Jesper og Jonathan,   Politi mester Bastian, Tante Sofie og alle de øvrige velkendte figurer.

I 2007 opførte vi “Peter Pan”, den smukke magiske historie om drengen, som ikke ville være voksen. Med Wendy, Kaptajn Klo, de glemte drenge, sørøvere, indianere m.fl.

I 2006 spillede vi den vanvittige farce “Ridder Rask og Jomfru Jølva”, om den forvirrede prinsesse, der skal vælge en mand mellem de skøre riddere, fordi riget fattes penge.

I 2005 opførte vi Astrid Lindgrens berømte stykke “Ronja Røverdatter” med Sebastians dejlige sange. Stykket er en både dramatisk, smuk og poetisk historie om Ronja og Birk, der er børn af hver sin røverhøvding, som er dødsfjender og konkurrenter om den samme røverborg.

Tidligere år har vi bl.a. opført “Mød mig på Cassiopeia”“Dyrene i Hakkebakke skoven” og “Nitouche”.

Se mere i Hjemmesidens arkiv

Praktiske forhold

Friluftsscenen findes i Skovlunde Bypark med indgang ved krydset Ballerup Boulevard/ Bybjergvej.   Hvis man er i bil, kan man parkere ved Skovlunde Center Syd.
Da det er unummerede pladser, bør man komme i god tid før forestillingen begynder, hvis man vil være sikker på en god plads.

Det foregår udendørs og man sidder på græs, så publikum anbefales kraftigt at medtage både varmt og regntæt tøj og evt. sidde underlag i tilfælde af mindre godt vejr.

Der sælges øl, sodavand, pølser, kaffe og kager m.v. til rimelige priser. Publikum må ikke selv medbringe mad- og drikkevarer !

Aflysning af en forestilling. Da vi kun spiller i 1 weekend, skal det være meget dårligt vejr, før Skovlunde Byteater aflyser en forestilling, og aflysningen kan besluttes i sidste øjeblik.
Ved aflysning kan de købte billetter benyttes til en senere forestilling, men Skovlunde Byteater refunderer ikke billetter, hvis forestillingen er gennemført indtil pausen.