Da Julen kom til Landet

Igen i år spiller Skovlunde Byteater en festlig juleforestiling for hele familien:

Juleteater plakat“Da Julen kom til Landet”


Lørdag den 20. nov. kl. 13 & 15
Søndag den 21. nov. kl. 13 & 15
i Skovlunde Medborgerhus

(Fredag spilles to lukkede forestilling
for de lokale daginstitutioner)

Billetpris:  40 kr.  (i forsalg: 35 kr)

Se Omtale i kig og lyt

Se Forestillingens program


Læs mere om forestillingen nedenunder.

Da Julen kom til Landet”
instrueres af Pia Frost og Camilla Ahlbom Frost Larsen.

Stykket er skrevet af Johnny Hansen, det er bearbejdet af instruktørerne, og der medvirker ca. 20 børn og enkelte voksne på scenen. I år er forestillingen primært i Ungdomsscenens regi.

Forestillingen varer ca. en time, og der bliver en pause på ca. 15 minutter, hvor man kan købe sodavand, gløgg, kaffe og lune æbleskiver.

Handlingen:

I et fjernt eventyrland lever befolkningen i evig fattigdom, efter at rigets skattebeholdning på ”mystisk vis” er forsvundet. Ingen ved dog, at nisserne er på spil for at forhindre landets grådige konge i at føre krig mod hele verden.

Men desværre giver de manglende penge bare ministrene ideer om at sætte skatten endnu mere op.  Kongen er også meget optaget af at få prisessen godt gift, men med en rigtig prins.

Alt imens prøver landets Dronning at overbevise kongen, prinsessen og hele kongens hær af ministre om, at julen er værd at holde. Også julemanden kommer for at dele gaver ud, men arresteres som en tyv.

Det ser sort ud – hvem skal mon redde julen ??

Fra: 'Juleknas og juleknus..', 2008Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især fredag eftermiddag, hvor vi spiller for omegnens institutioner.

Sidste år var der mere end 100 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.


Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni.

I år var det: “Atlantis”, i 2009 “Sommer i Tyrol”, i 2008 “Folk og Røvere i Kardemomme by”, i 2007 eventyret om “Peter Pan”, sidste år den vanvittige farce “Ridder Rask og Jomfru Jølva”, i 2005 musicalen “Ronja Røverdatter”, i 2004 familie forestillingen “Tornerose & co”, og i 2003 musicalen “Mød mig på Cassiopeia”.

Men vi har også opført juleforestillinger i mere end 15 år.

Sidste år opførte vi f.eks. “Den nærige bedstefar og nissernel”.
Familien Hansen glæder sig til jul, og som sædvanligt tager de over til bedstefar og bedstemor og forbereder julen. Bedstemor kommer fra en gård i Jylland, og hun mener, at nisserne skal have en skål grød op på loftet, for at de ikke skal drille.

Bedstefar tror ikke på nisser, synes det er spild at sætte god grød op til rotter og mus, og spiser den selv. Så begynder der at ske underlige ting, først noget småt som at briller bliver væk, men efterhånden sker der meget mere.
Fra: 'Juleknas og juleknus..', 2008

Fra: 'Juleknas og juleknus..', 2008