Den store Julebog

Juleteater plakatIgen i år spiller Skovlunde Byteater en festlig juleforestiling for hele familien:

“Den store Julebog”

Lørdag den 24. nov. kl. 13 & 15
Søndag den 25. nov. kl. 13 & 15

i Skovlunde Medborgerhus

(Fredag spilles en lukket forestilling
for de lokale daginstitutioner)

Billetpris:  35 kr.

Se liste over de medvirkende

Læs mere om forestillingen nedenunder.

“Den store Julebog” instrueres af Mie Lambert Andreasen, der har stor erfaring som skuespiller i Skovlunde Byteater. Stykket er skrevet af John Hartung, og bearbejdet af instruktøren.

Der er en masse kendte julesange med andre tekster i stykket, og der medvirker ca. 25 børn og voksne på scenen.

Jonas og Julie er to helt almindelige søskende, som har en ualmindelig julebog: Mens de læser op ad bogen bliver deres dukke, Julius, pludselig levende, og de kommer ud på en eventyrlig rejse via bogen, til: Visdommens træ, Tumlingernes land og Fristelsernes skov.

De skal redde julen fra den onde Pulverheks‘ forbandelse, og det er ikke let. Men de får hjælp af tumlenisser og alfer, til sidst får børnene brudt heksens forbandelse, og vi kan igen få en dejlig jul.

Det er en dramatisk og festlig forestilling for både børn og voksne med masser af morsomme scener og kendte melodier i ny forklædning.

Stykket varer ca. en time, og der bliver en pause på ca. 15 minutter, hvor man kan købe sodavand, gløgg, kaffe og lune æbleskiver.

Fra: 'Juleskibet M/S Juliane af Godthaab', 2006

Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især fredag eftermiddag, hvor vi spiller for omegnens institutioner.

Sidste år var der ca. 200 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.


Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni.

I år eventyret om “Peter Pan”, sidste år den vanvittige farce “Ridder Rask og Jomfru Jølva”, i 2005 musicalen “Ronja Røverdatter”, i 2004 familie forestillingen “Tornerose & co”, og i 2003 musicalen “Mød mig på Cassiopeia”.

Men vi har også opført juleforestillinger i mere end 10 år.

Sidste år spillede vi f.eks. “Juleskibet M/S Juliane af Godthaab”, om passagerer og besætning på det gode skib “M/S Juliane af Godthaab”.

Skibet er på vej fra Godthåb til København – men når det frem inden jul ??

Her prøver den eksalterede overlægeenkefrue at charmere kaptajn Kristoffersen: “Oh captain, De må endelig vise mig hele skibet”.
Fra: 'Juleskibet M/S Juliane af Godthaab', 2006

Fra: 'Juleskibet M/S Juliane af Godthaab', 2006