“Familien Hansens Jul”

Eva Høxbroes plakat for julestykket 2002Skovlunde Byteater opfører et julestykke hvert år sidst i november.

I år hedder det “Familien Hansens Jul”, og det opføres i:

Skovlunde Medborgerhus.


Se listen over de medvirkende Her
Læs mere om forestillingen nedenunder.NB. Der er ikke nummerede pladser, men publikum sidder ved hyggelige borde.

Så kom i god tid (20 – 30 minutter før forestillingen), hvis du vil have en god plads.

“Familien Hansens Jul” instrueres af Kim Kristensen, som har stor erfaring som instruktør og skuespiller i Skovlunde Byteater. Stykket er skrevet af Johnny Hansen.  Der er også en del sange i stykket, og medvirker 22 børn og voksne på scenen.

Det er en en festlig julemusical om familien med de mange børn og nisser på loftet. Et af familiens børn bliver tryllet om til et nissebarn, og så bliver der panik. Politiet kommer, men det bliver panikken ikke mindre af, først da selveste julemanden kommer forbi, løses problemerne. Der er masser af morsomme scener og kendte julemelodier i ny forklædning.

Som indledning blev der 29. august afholdt et stort offentligt møde, hvor alle som var interesserede i at være med foran eller bag scenen, kunne melde sig til.

Der meldte sig ca. 35 børn og voksne til at spille på scenen og hjælpe til bagved, heraf en hel del ny mennesker. Det er lykkedes instruktøren at skaffe roller til alle, der ville spille med.
Fra: Nisseløjer i den gamle Kro, 2001
Fra: Nisseløjer i den gamle Kro, 2001

Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især fredag eftermiddag, hvor vi spiller for omegnens institutioner. Sidste år var der over 200 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.

Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni, i år “Dyrene i Hakkebakkeskoven”, i 2001 f.eks. musicalen “Nitouche”.

Julestykket sidste år

Men vi har også opført juleforestilling i næsten 10 år.
Sidste år var det stykket “Nisseløjer i den gamle kro”. Det var instrueret af Iben Segel Larsen, som havde hovedrollen i 2001 sommerstykket “Nitouche”. Stykket er skrevet af John og Jørgen Hartung Nielsen, der var også en del sange i stykket, og der medvirkede 30 børn og voksne på scenen.

UH et spojelse!  (Men det var bare fætter Mikkel)“De har det så hyggeligt og rart i den gamle kro, med både børn og gæster.

Men så kommer Jens Post med “det skæbnesvangre brev”, og en lidt sær nevø fra Amerika dukker også op.

Den gode Niels Kromand får problemer med at indfri gammel gæld, og skal måske miste kroen.”
Trykket stemning i krostuen

Heldigvis har de nisser på loftet, og så kan alt jo ske…

Afslutning på jule forestillingen