“Folk og Røvere i Kardemomme By”

Forestillingens plakat, udført af Gordon RasmussenØkonomisk støtte:

nordea danmark fonden
& Nordea Skovlunde
Skovlunde Byteater har skabt tradition for en stor, festlig forestilling på Friluftsscenen i Skovlunde Bypark midt i juni – og gør det nu for 20. år i træk.

Billetter kan købes fra 30. maj, og koster 70 kr for voksne og 30 kr for børn 4-12 år (incl.)
Børn under 4 år er gratis.


Se også:
Rolleliste
Programmet
Presse billeder
Billeder fra forestillingen 1
Billeder fra forestillingen 2
TV indslag i SBS Lokalnyt

Om Folk og Røvere i Kardemomme By

I år hedder stykket “Folk og Røvere i Kardemomme By”, den kære gamle historie med Kasper, Jesper og Jonatan, den rare Politimester Bastian, den skrappe Tante Sofie og de andre kære figurer. Dog også med kreative tilpasninger til friluftsscenen i Skovlunde Bypark.

Stykket er fyldt med musik og kendte sange, f.eks. “Her i Kardemomme er der vældig godt at bo”, “Vi lister os forsigtigt frem, når vi skal ud og røve”, eller “Oh fy, oh føj”. Og musikken bliver igen styret med sikker hånd af Thomas Goosemann.

Instruktøren hedder Kim Kristensen, som har haft mange store roller i Skovlunde Bypark de sidste 15 år, han har tidligere instrueret en sommerforestilling og mange juleforestillinger.

Folk og Røvere i 1994Skovlunde Byteater opførte også Folk og Røvere i 1994, hvor Kim var Jonathan.
Men han har da fået nogle nye ideer siden dengang.

Læs mere og se nogle billeder fra 1994:

   Programmet
   Rolleliste
   Billeder
Forsiden fra Thorbjørn Egners bog
Medvirkende på og bag scenenDer medvirker ca. 25 børn og voksne på scenen, og et større antal personer bag scenen:

Kreative personer, som opbygger flotte og spektakulære kulisser, kreerer originale og farvestrålende kostumer eller (op)finder sjove rekvisitter. Men også folk, som vil hjælpe med de mange forskellige praktiske opgaver omkring en teaterforestilling, som f.eks. stå i boder eller sælge billetter.

Vi startede arbejdet 24. januar 2008, og rollerne på scenen er besat.
Men vi kan altid bruge flere kreative og/eller praktiske mennesker til arbejdet bag scenen.
Fra en forestilling i Ølgod 2003

Kort om tidligere forestillinger

Sidste sommer opførte vi “Peter Pan”, den smukke magiske historie om drengen, som ikke ville være voksen. Med alle de velkendte figurer som Wendy, Kaptajn Klo, samt de glemte drenge, sørøvere, indianere m.fl.

I 2006 spillede vi den vanvittige farce “Ridder Rask og Jomfru Jølva”, om den forvirrede prinsesse, der skal vælge en mand mellem de skøre riddere, fordi riget fattes penge.

I 2005 opførte vi Astrid Lindgrens berømte stykke “Ronja Røverdatter” med Sebastians dejlige sange. Stykket er en både dramatisk, smuk og poetisk historie om Ronja og Birk, der er børn af hver sin røverhøvding, som er dødsfjender og konkurrenter om den samme røverborg.

Tidligere år har vi bl.a. opført “Mød mig på Cassiopeia”“Dyrene i Hakkebakke skoven” og “Nitouche”.

Se mere i Hjemmesidens arkiv

Praktiske forhold

Friluftsscenen findes i Skovlunde Bypark med indgang ved krydset Ballerup Boulevard/ Bybjergvej.   Hvis man er i bil, kan man parkere ved Skovlunde Center Syd.
Da det er unummerede pladser, bør man komme i god tid før forestillingen begynder, hvis man vil være sikker på en god plads.

Det foregår udendørs og man sidder på græs, så publikum anbefales kraftigt at medtage både varmt og regntæt tøj og evt. sidde underlag i tilfælde af mindre godt vejr.

Der sælges øl, sodavand, pølser, kaffe og kager m.v. til rimelige priser. Publikum må ikke selv medbringe mad- og drikkevarer !

Aflysning af en forestilling. Da vi kun spiller i 1 weekend, skal det være meget dårligt vejr, før Skovlunde Byteater aflyser en forestilling, og aflysningen kan besluttes i sidste øjeblik.
Ved aflysning kan de købte billetter benyttes til en senere forestilling, men Skovlunde Byteater refunderer ikke billetter, hvis forestillingen er gennemført indtil pausen.

TAK !