Improvisations teater, 2019

Ligestilling = Ligeværd ?

Et unikt improvisationsprojekt, der har til formål at grave ned i tilstanden på begrebet “Ligestilling” i dagens samfund, ser dagens lys i Skovlunde.

Hvad er Ligestilling i dag? Er det, det samme som ligeværd? Det var det spørgsmål et improvisationshold skal arbejde ud fra, i et nyt banebrydende projekt der løber af stablen fra slutning af august til midten af oktober i samarbejde med Skovlunde Byteater bagscene folk.
Projektet slutter, efter planen, af med en showcase d. 11/10. En showcase er en lille forestilling hvor formålet er at vise hvad skuespillerne kan som skuespillere indenfor denne genre.

I spidsen for holdet finder vi den erfarne instruktør Martin Ahlbom Frost Larsen, der har stor erfaring med undervisning og instruktør indenfor forskellige genrer af teater. Heriblandt også undergenren improteater. Martin har tidligere arbejdet i Skovlunde Byteater med de mere alternative genrer.

Han var blandt andet en bærende kraft i Skovlunde Byteaters hedengangne Chaos Projekt, der løb af stablen i perioden 2010-2017. Nu er det improteaterets tur, fremfor Chaos Teknikken. Og udover frontmanden, ophører alle sammenligninger mellem de to projekter.

Hvor Chaos Teknikken er meget struktureret og møntet på at skabe en struktureret og aftalt forestilling, så er improvisationsteater mere åbent. Der er stadigt aftaler, men det er frit hvordan de overholdes.

Skovlunde Byteater har en god tradition for de små, stærke teaterstykker. Både i form af Chaos teater, men også små børneforestillinger såsom “Eventyret om Emma” og “Camp Hell” har været særdeles vellykkede. Det har dog været småt mellem stykkerne på det sidste, men det kan forhåbentligt vende med et godt resultat denne gang.

Hvem kan være med? Alle der er interesserede kan melde sig til.

Ballerup Bladet