“Maria, Josef og Olsenungerne”.

Skovlunde Kulturhus, indgang 2:

Fredag den 23. november 2018 kl. 19:00
Lørdag den 24. november 2018 kl. 11:00 og 15:00
Søndag den 25. november 2018 kl. 11:00 og 15:00

Billetter:
Voksen kr. 50,-, barn (4-14 år)/pensionistter kr. 30,-

Forsalg af billetter:
Skovlunde bibliotek, samt online

Billetter kan købes online:
 
brug dette link

Arbejdet med at øve og forberede forestillingen skrider fint fremad.
Se byteatrets Facebook side (link i menuen til venstre)

Se program/ medvirkende: Læs mere her
Se presse omtale: Læs mere her

Om “Maria, Josef og Olsenungerne”

Skovlunde Byteater har opført juleforestillinger siden 1992.

Årets forestilling er skrevet af en af Skovlunde Byteaters egne medlemmer Henriette Bredahl Christensen og bliver instrueret af Rikke Bredahl Jensen.

Der er rigtig mange traditioner forbundet med julen. I år handler stykket om en af de traditioner man forbinder med julen. Nemlig krybbespillet… eller rettere sagt opførelsen af et krybbespil som i vores historie bliver invaderet af de værste rødder i byen, nemlig Olsenungerne.
Krybbespillet har igennem de sidste 10 år været instrueret af den navnkundige Beate von der Viele på den lokale skole, men i år er hun kommet til skade og overtaler den intetanende Louise Hansen til at instruere.

Dette krybbespil har jo tidligere næsten instrueret sig selv og alt burde være lige til at gå til. Det eneste Louise ikke har med i beregningen, er at ved at tage kage med til det første opstartsmøde tiltrækker hun nogen børn hun ikke havde regnet med, nemlig Olsenungerne.

Yrsa, Brian, Lotte, Rikke, Simon og Eja Olsen har aldrig hverken set eller hørt et krybbespil, de har vist faktisk aldrig været i kirke.  Så det der med hvem det er der bliver født, at han skal ligge i en krybbe, og at nogen prøver at slå ham ihjel, gør tingene en kende mere kompliceret for stakkels Louise.

Inden hun ved af det sidder Olsenungerne på de 6 hovedroller: Maria, Josef, de 3 vise mænd og Englen. Byen, og i særdeleshed Beate og skolens lærere, er i oprør, men nu bliver Louise stædig og insisterer på at lave verdens bedste krybbespil med Olsenungerne i hovedrollerne.

Samtidig, uden at menneskerne ved noget om det, starter en ny nissepige, Lulu, i nisseskolen, som også ligger i menneskeskolen. De andre nissebørn tager godt imod hende og fortæller hende alt om Olsenungernes skarnsstreger, som de beundrer meget. Da alle nissebørn skal skrive en juleopgave i december, vælger nissebørnene at skrive om Olsenungerne og krybbespillet.

Så der er alt i alt lagt i kakkelovnen til en festlig, hyggelig, sjov og julet forestilling når Skovlunde Byteater opfører Maria, Josef og Olsenungerne.

Det er som altid en forestilling for hele familien, men det kan godt være husets teenager er for cool til at gå med familien i teateret.

Men de, der møder op, vil helt sikkert blive underholdt. Der er nogle scener, som børnene vil synes er sjove, men hvor de voksne vil drage paralleller til situationer de selv har været i, og personer de har mødt.
Så derfor vil børn og forældre tage lidt forskelligt med fra forestillingen. Børnene vil forhåbentlig kun synes det var en sjov forestilling, hvor de voksne forhåbentligt vil grine i skægget, når de senere tænker tilbage på scenerne.

Vi glæder os til at se dig.

Billeder fra forestillingen

Nedenfor ses en hurtig animation af forestillingen.
Fra starten om nisseskolen og de umulige olsenunger, de fortvivlede lærere, det kaotiske øveforløb – og det uforglemmelige crazy krybbespil.

Billeder fra julestykke 2018

Om sidste års juleforestilling

Billeder fra julestykke 2017Juleskibet Juliana af Godthåb er på julerejse fra Grønland til Danmark i 1931.

Besætningen består bl.a. af den godhjertede Kaptajn Kristoffer, den myndige hovmester Katrine og den ulykkeligt forelskede ”gnist” Preben.

Passageren Mikkelsen har mystiske ting i sin kahyt, man hører om en undsluppet forbryder og man finder en blind passager og i tæt tåge sejler skibet ind i noget ?!? ….

Det var en dramatisk og festlig forestilling for både børn og voksne med masser af morsomme scener og kendte melodier i ny forklædning.
Der kan købes gløgg, æbleskiver, popcorn, sodavand samt kaffe og te.
Vi modtager ikke dankort, men kontanter og mobilepay.


I løbet af forestillingen vil der være julelotteri med fine præmier.

Derudover kan børnene forlyste sig med en spændende fiskedam.
Julesok med slik
Alle medvirkende, jul 2018

Vi ses igen til næste år !!!