Juleknas og Juleknus i den gamle Købmandshandel

Juleteater plakatIgen i år spiller Skovlunde Byteater en festlig juleforestiling for hele familien:

“Juleknas og Juleknus i
den gamle Købmandshandel”


Lørdag den 22. nov. kl. 13 & 15
Søndag den 23. nov. kl. 13 & 15

i Skovlunde Medborgerhus

(Fredag spilles en lukket forestilling
for de lokale daginstitutioner)

Billetpris:  40 kr.


Se Forestillingens program

Læs mere om forestillingen nedenunder.

Juleknas og juleknus” instrueres af Michael Ellebye og Martin A. Frost Larsen, der begge har stor erfaring som skuespillere, både i Skovlunde Byteater og andre steder.

Stykket er skrevet af Arne Christensen, Steffen Schimmel & Per Sørensen, og det er bearbejdet af Martin og Camilla A.F. Larsen og Michael Ellebye.

Der er skrevet 5 sange specielt til stykket, og der medvirker ca. 20 børn og voksne på scenen.

Handlingen: Julen står for døren i Den gamle Købmandshandel, både kunder og ansatte hygger sig og glæder sig til juleaften. Men så opdager købmanden, at der er forsvundet varer fra lageret. Han holder butikkens populære førstemand Nikolajsen ansvarlig, hvis han ikke kan finde en forklaring, må han rejse.

Købmandens børn gemmer sig på lageret om natten, og opdager at det er nisserne ! De stjæler korn og gryn for at fodre skovens dyr, men synes også det er synd, da de hører at Nikolajsen skal rejse. Men hvordan skal børnene dog overbevise købmanden om, at Nikolajsen er uskyldig – købmanden tror jo ikke på nisser !

Heldigvis finder Nisserne på råd, så julen alligevel kan blive god i Den gamle Købmandshandel.

Stykket varer ca. en time, og der bliver en pause på ca. 15 minutter, hvor man kan købe sodavand, gløgg, kaffe og lune æbleskiver.

Fra: 'Juleskibet M/S Juliane af Godthaab', 2006

Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især fredag eftermiddag, hvor vi spiller for omegnens institutioner.

Sidste år var der ca. 150 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.


Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni.

I år var det “Folk og Røvere i Kardemomme by”, i 2007 eventyret om “Peter Pan”, sidste år den vanvittige farce “Ridder Rask og Jomfru Jølva”, i 2005 musicalen “Ronja Røverdatter”, i 2004 familie forestillingen “Tornerose & co”, og i 2003 musicalen “Mød mig på Cassiopeia”.

Men vi har også opført juleforestillinger i mere end 10 år.

Sidste år opførte vi f.eks. “Den store julebog”. Jonas og Julie er to helt almindelige søskende, som har en ualmindelig julebog: Mens de læser op ad bogen bliver deres dukke, Julius, pludselig levende, og de kommer ud på en eventyrlig rejse via bogen: Til Visdommens træ, Tumlingernes land og Fristelsernes skov.

De skal redde julen fra den onde Pulverheks’ forbandelse, og det er ikke let. Men de får hjælp af tumlenisser og alfer, til sidst får børnene brudt heksens forbandelse, og vi kan igen få en dejlig jul.
Fra: 'Den store Julebog', 2007
Her er dukken Julius lige ved at glemme sin mission sammen med legetøjet i “Fristelsernes Skov”.

Fra: 'Den store Julebog', 2007