Julemanden på ferie

Plakat, lavet af Henry LarsenSkovlunde Byteaters traditionsrige jule forestilling blev i år overværet af ca. 350 glade børn og voksne til de 4 forestillinger lørdag og søndag. Og af ca. 200 børn fra lokale institutioner til den lukkede forestilling fredag eftermiddag.

Forestillingen kørte godt, og der var stor tilfredshed hos publikum.


Se billeder fra forestillingen
Se liste over de medvirkende
Læs mere om forestillingen nedenunder.
Julamand på ferie“Julemanden på ferie” instrueres af Kim Kristensen, som har stor erfaring som instruktør og skuespiller i Skovlunde Byteater. Stykket er skrevet af Johnny Hansen.  Der er også en del sange i stykket, og medvirker ca. 25 børn og voksne på scenen.

Der er så hyggeligt på museet, men pludselig brydes idyllen af et kunsttyveri, som ikke helt ligner den aktuelle danske film “Rembrandt”. En flok grumme sørøvere er brudt ind, stjæler nogle kostbare malerier, og får også bortført julemanden.
Situationen er alvorlig, måske skal museumsinspektøren i fængsel – og måske får verdens børn ikke julegaver i år ! Så museets nisser må i aktion, mon det lykkes dem at få billederne tilbage og redde julen ?

Det er en rigtig festlig forestilling for både børn og voksne med masser af morsomme scener og kendte melodier i ny forklædning. Stykket varer ca. en time, og der bliver en pause på ca. 15 minutter, hvor man kan købe sodavand, gløgg, kaffe og lune æbleskiver.

Som indledning blev der 28. august afholdt et stort offentligt møde, hvor alle som var interesserede i at være med foran eller bag scenen, kunne melde sig til.

Der meldte sig ca. 30 børn og voksne til at spille på scenen og hjælpe til bagved, heraf en hel del ny mennesker. Det er lykkedes instruktøren at skaffe roller til alle, der ville spille med.
Fra: Nisseløjer i den gamle Kro, 2001
Fra: Nisseløjer i den gamle Kro, 2001

Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især fredag eftermiddag, hvor vi spiller for omegnens institutioner. Sidste år var der over 200 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.

Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni, i år “Mød mig på Cassiopeia”, i 2002 “Dyrene i Hakkebakkeskoven” og i 2001 f.eks. musicalen “Nitouche”.

Men vi har også opført juleforestillinger i ca. 10 år.

Sidste år spillede vi f.eks. “Familien Hansens Jul” instrueres af Kim Kristensen. Det var en en festlig julemusical om familien med de mange børn og nisser på loftet. Et af familiens børn bliver tryllet om til et nissebarn, og så bliver der panik. Politiet kommer, men det bliver panikken ikke mindre af, først da selveste julemanden kommer forbi, løses problemerne. Der var masser af morsomme scener og kendte julemelodier i ny forklædning.