Nisseløjer i den gamle Kro

Eva Høxbroes plakat for julestykket 2001Skovlunde Byteater opfører et julestykke hvert år sidst i november. I 2001 hed det:
“Nisseløjer i den gamle Kro”

Stykket spillede fredag eftermiddag for 200 glade børn fra lokale institutioner.   Lørdag og søndag var der udsolgt til alle 3 forestillinger, dvs. over 120 tilskuere pr. forestilling !

Forestillingerne kørte godt (indviede kunne dog finde enkelte fejl og koks), og publikum virkede glade og tilfredse.

Se:Plakat for julestykket
MedvirkendeAvisomtale
Billeder
Læs mere her nedenunder.

Stykket instrueres af Iben Segel Larsen, som havde hovedrollen i sommerstykket “Nitouche”. Stykket er skrevet af John og Jørgen Hartung Nielsen, der er også en del sange i stykket, og der medvirker 30 børn og voksne på scenen.

De har det så hyggeligt og rart i den gamle kro, med både børn og gæster. Men så kommer Jens Post med det “skæbnesvangre brev”, og en lidt sær nevø fra Amerika dukker også op. Den gode Niels Kromand får problemer med at indfri gammel gæld, og skal måske miste kroen.
Heldigvis har de nisser på loftet, og så kan alt jo ske…

Som indledning blev der 30. august afholdt et stort offentligt møde, hvor alle som var interesserede i at være med foran eller bag scenen, kunne melde sig til.

Der meldte sig ca. 35 børn og voksne til at spille på scenen og hjælpe til bagved, heraf en hel del ny mennesker. Det er endnu flere, end der plejer at være med til julestykkelet, men det lykkedes instruktøren at skaffe roller til alle, der ville spille med.
Fra: Hvor er Nisseknold, 1998
Fra: Hvor er Nisseknold, 1998

Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især om fredagen, hvor vi spiller for omegnens institutioner. Sidste år var der over 200 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.

Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni, i 2001 f.eks. musicalen “Nitouche”, sidste år den festlige historie om “Robin Hood”.

Julestykket sidste år

Men vi har også opført julestykke i næsten 10 år.
Sidste år var det stykket “Juletræstyven”, om den lille by, hvor det store fine juletræ hele tiden forsvandt på vejen fra skoven til torvet.  Men alt endte jo heldigvis godt, som det skal i et rigtigt julestykke.

Rådslagning om mysteriet med det forsvundne juletræBorgmesteren, landbetjenten og rytmegymnastiklærerinden undrer sig over mysteriet.

Og der pusler også nogle
mystiske væsener rundt …
Det skulle vel aldrig være termitter ?
Det skulle vel aldrig være nisser ?