“Landmandsliv”, 7. – 9. juni 2013

Skovlunde Byteater har skabt tradition for en stor, festlig forestilling på Friluftsscenen i Skovlunde Bypark midt i juni – og gør det nu for 25. år i træk.  
I år spiller vi:

Forestillingens plakat“Landmandsliv”som opføres:

fredag den 7. juni 2013, kl. 19
lørdag den 8. juni 2013, kl. 13 og 16.30
søndag den 9. juni 2013, kl. 11 og 14.30

i Skovlunde Bypark

Voksne: kr. 80-. Børn 3-13 år: kr. 40-

Billetter kan købes i forsalg fra 27. maj hos:
  Skovlunde Kulturhus
  Ballerup Bibliotek – Kulturhus Måløv


Se Presse omtale
Se Program m. rolleliste

Om Landmandsliv

Stykket var oprindeligt en tysk roman fra 1860-62 af Fritz Reuter. I 1932 bearbejdede Flemming Lynge en dansk oversættelse af romanen frit til en operette med musik af Kai Normann Andersen og sangtekster af Børge og Arvid Müller.

Stykket er nok mest kendt for sange som: “En landmand har det hårdt”, “Undskyld Hr., må jeg byde Dem et Kirsebær” eller “Gå med, gå med..”.
Men det er også et morsomt stykke, med intriger, brave folk på godset, lumske skurke og unge elskende, som ikke kan få den de vil have.

Handlingen foregår i 1800-tallet, hvor Grev von Rambow og grevinden kommer fra hovedstaden for at overtage det fædrende gods, Pümpelhagen. Økonomien er dårlig, bl.a. fordi greven har brugt mange penge på fornøjelser i sine år som løjtnant, og ikke har forstand på landbrug.

Greven har brug for at låne penge, og dem vil hans nabo, Godsejer Pomuchelskopp gerne låne ham – godsejeren regner med, at greven ikke kan klare terminerne på lånet, så han selv kan selv kan overtage godset.

Unge elskende på gårdenPomuchelskopp gløder af misundelse: “Alt er kønnere på Pümpelhagen. Kornet er højere, markerne er større, parken, staldene, stuerne, det hele. Selv konen er også kønnere”.

Ham og og hans kumpan Prokurator Fuchsschwanz prøver også at udnytte, at grevens fætter og inspektørens datter er forelskede.
De finder endda et elskovsbrev, som kan udnyttes til at sætte greven op mod sin inspektør.

Men heldigvis kan gårdens gode folk, især onkel Bræsig og tjenestepigen Marie Møller også intrigere…

Instruktøren hedder Aia Kristensen.  Hun har mange års erfaring i Skovlunde Byteater, både som skuespiller og som instruktør.
Musikken vil igen i år blive styret med sikker hånd af Thomas Goosemann.

Medvirkende på og bag scenen

Der medvirker ca. 20 børn og voksne på scenen, og et større antal personer bag scenen:
Kreative mennesker, som opbygger flotte og spektakulære kulisser, kreerer originale og farvestrålende kostumer eller (op)finder sjove rekvisitter.

25 års jubilæum

Skovlunde Byteater startede som et lokalt projekt i 1989, med den selvskrevne forestilling “Drømme i Skovlunde”, og har siden hvert år opført en stor forestilling på friluftsscenen i Skovlunde.

Læs om Byteatrets historie her: Artikel om Skovlunde Byteater
Læs om nogle af vores tidligere forstillinger her: Hjemmesidens arkiv

Landmandsliv i Skovlunde Bypark i 1991.

I anledning af jubilæet ville vi egentlig have opført en kavalkade med scener fra nogle af de mange forestillinger, som vi har opført gennem de 25 år – men vi kunne desværre ikke få de nødvendige tilladelser fra rettighedshaverne for de oprindelige stykker.

Derfor valgte vi at opføre det første stykke, som foreningen “Skovlunde Byteater” opførte:  “Landmandsliv”.
Flere af de medvirkende fra 1991 er også kommet tilbage på scenen i anledning af jubilæet, bl.a. Tom Beck Kristensen i sin gamle glansrolle som Zacharias Bræsig.

Velkomstsang for greveparret

På billedet ser man Zacharias herse med velkomstkoret før Greveparret kommer.
Den lille pige bag flaget er iøvrigt instruktøren for 2013 forestillingen: Aia Kristensen.

I 1991 blev scenen fyldt med hø fra Byggelegepladsen Ellekilde, hvor vi også lånte et par dyr.
Instruktøren Hanne Holberg brugte også bakken bag scenen, det kostede Triddelfitz en forvredet ankel.
Se program fra 1991 forestillingen: her

Kort om tidligere forestillinger

I 2012 opførte Ungdomsgruppen i Skovlunde Byteaters (USB) “Bølle Bob”. Gunnar Gertsens skønne musical fra 70-erne, om skoleleleven Bob, som driver lærere og andre voksne til vanvid.
I 2011 spillede vi “Robin Hood” med bl.a. Robin, Lille John, Broder Tuck, sheriffen og med de gode gamle historier.
I 2010 opførte vi “Atlantis”, den fantastisk flotte danske musical om sagnlandet, der fik et tragisk endeligt.

Tidligere år har vi bl.a. opført “Sommer i Tyrol”“Peter Pan”“Ronja Røverdatter”“Mød mig på Cassiopeia”“Dyrene i Hakkebakke skoven” og “Nitouche”.

Se mere i Hjemmesidens arkiv

Praktiske forhold

Friluftsscenen findes i Skovlunde Bypark med indgang ved krydset Ballerup Boulevard/ Bybjergvej.   Hvis man er i bil, kan man parkere ved Skovlunde Center Syd.
Da det er unummerede pladser, bør man komme i god tid før forestillingen begynder, hvis man vil være sikker på en god plads.

Det foregår udendørs og man sidder på græs, så publikum anbefales kraftigt at medtage både varmt og regntæt tøj og evt. sidde underlag i tilfælde af mindre godt vejr.

Der sælges øl, sodavand, pølser, kaffe og kager m.v. til rimelige priser. Publikum må ikke selv medbringe mad- og drikkevarer !

Aflysning af en forestilling. Da vi kun spiller i 1 weekend, skal det være meget dårligt vejr, før Skovlunde Byteater aflyser en forestilling, og aflysningen kan besluttes i sidste øjeblik.
Ved aflysning kan de købte billetter benyttes til en senere forestilling, men Skovlunde Byteater refunderer ikke billetter, hvis forestillingen er gennemført indtil pausen.