“Ronja Røverdatter”, 17. – 19. juni 2005

Forestillingens plakat
Se også:Rolleliste
Programmet
Sponsor støtte:Nordea logo


Vi håber at se rigtig mange børn og voksne til forestillingerne på friluftsscenen i Skovlunde ByparkBilletter:Billetter kan købes fra 10. maj
på bibliotekerne i Skovlunde og ballerup
og hos bb-foto i Skovlunde Centret.Prisen er:
60 kr for voksne og 30 kr for børn (4-13 år)

Om Ronja Røverdatter

Historien er baseret på Astrid Lindgrens berømte børnebog, men senere bearbejdet for teater af hende selv og Sebastian.

Stykket er en både dramatisk, smuk og poetisk historie om Ronja og Birk, der er børn af hver sin røverhøvding, som er dødsfjender og konkurrenter om den samme røverborg.

De to børn mødes tilfældigt i skoven og bliver venner, men deres familier forbyder dem at se hinanden. De flygter ud i eventyrskoven og møder der overnaturlige væsener som rumpenisser, heksefugle og grådværge.

Astrid Lindgren har selv sagt om sit forfatterskab: “Jeg skriver for at underholde barnet i mig selv”.  Vi vil prøve på at genskabe noget af den fantasi og magi, som findes i hendes bog. (Selv om det er svært at snyde og lave effekter i dagslys på en friluftsscene).

“Grådværge, grådværge – kom alle små
Nu skal vi slå – rive og flå

Grådværge, grådværge – bid og gå på
men´sket er her alene – så nu skal hun få.
Hun skal få – riv og flå
bid og slå – riv og flå.
Hun skal få, til hun segner og ikke kan stå
– gul og blå”
Grådværge i røg og damp
De sorte heksefugleEn heksefugl:

“Lille Smukke menneske.
Ligger bare der og hviler sig,
jojo, jojo.
Arbejde skal du. Hos os i bjergene.Til blodet flyder.
Ellers river vi dig. Ellers kradser vi dig.”

Instruktøren hedder Leise Marcher. Hun er fra Fyn, og har mange års erfaring med amatørteater. Bl.a. har hun spillet mange forskellige roller og bl.a. instrueret så forskellige forestillinger som “Folk og røvere i Kardemomme By”, “Laser og Pjalter” og “Svend, Knud og Valdemar”

Vi spiller den nye udgave med Sebastians musik, som blev opført med stor succes af Mastodonterne i Cirkusbygningen i 2000 og 2002. Musikken bliver styret af en erfaren pianist: Erling Lund Jensen.

Der venter alle tilskuere en stor oplevelse med mange smukke sange, eventyrlige scener og morsomme optrin.

Kort om tidligere forestillinger

Skovlunde Byteater har skabt en tradition for opførelse af en stor teaterforestilling på friluftsscenen i Skovlunde Bypark hvert år i juni måned – og gør det nu for 17. år i træk !

Sidste sommer opførte Skovlunde Byteater “Tornerose & co”, baseret på 3 velkendte eventyr Tornerose, Hans og Grete samt Rødhætte. Men i en festlig bearbejdning, så der både var genkendelsens glæde for de små børn og morsomme og overraskende vinkler for voksne og større børn.

Tidligere år har vi bl.a. opført “Mød mig på Cassiopeia”“Dyrene i Hakkebakke skoven” og “Nitouche”.

Se mere i Hjemmesidens arkiv

Praktiske forhold

Friluftsscenen findes i Skovlunde Bypark med indgang ved krydset Ballerup Boulevard/ Bybjergvej.   Hvis man er i bil, kan man parkere ved Skovlunde Center Syd.
Da det er unummerede pladser, bør man komme i god tid før forestillingen begynder, hvis man vil være sikker på en god plads.

Det foregår udendørs og man sidder på græs, så publikum anbefales kraftigt at medtage både varmt og regntæt tøj og evt. sidde underlag i tilfælde af mindre godt vejr.

Der sælges øl, sodavand, pølser, kaffe og kager m.v. til rimelige priser. Publikum må ikke selv medbringe mad- og drikkevarer !

Aflysning af en forestilling. Da vi kun spiller i 1 weekend, skal det være meget dårligt vejr, før Skovlunde Byteater aflyser en forestilling, og aflysningen kan besluttes i sidste øjeblik.
Ved aflysning kan de købte billetter benyttes til en senere forestilling, men Skovlunde Byteater refunderer ikke billetter, hvis forestillingen er gennemført indtil pausen.

Sponsor støtte.

nordea danmark fonden
&Nordea Skovlunde
Nordea logo

Støtte fra:

Rix Flytteforretningtlf. 4491 0088

Tak til:

Ballerup Kommune
Rosenlund Skolen
Ellekilde Friluftscenter
Bella Milano Pizzeria & Restaurant