Sønisserne

Forestillingens plakat, lavet af Henry LarsenIgen i år spiller Skovlunde Byteater en festlig juleforestiling for hele familien:

“Sønisserne”

Lørdag den 19. nov. kl. 13 & 15
Søndag den 20. nov. kl. 13 & 15
i Skovlunde Medborgerhus
(Fredag spilles en lukket forestilling
for de lokale daginstitutioner)

Billetpris:  35 kr.

Se liste over de medvirkende

Læs mere om forestillingen nedenunder.

“Sønisserne” instrueres af Aia Kristensen, der har stor erfaring som skuespiller i Skovlunde Byteater. Stykket er skrevet af Mette Lund, og instruktøren og flere af de medvirkende har skrevet tilføjelser og sangtekster.

Der er også både kendte og ukendte julesange med andre tekster i stykket, og der medvirker ca. 20 børn og voksne på scenen.

Kaptajn Guldklap og hans sørøvere har bortført prinsesse Vanilje, og så tror de deres jul er reddet. Men der er både skibsrotter og nisser på skibet, og de vil redde prinsessen.

Det er ikke helt let, men nisserne begynder at drille sørøverne, så de tror at at de er ved at blive tossede. Til sidst må sørøverne love at aflevere prinsessen igen til hendes far Kong Fekt, og så ender historien alligevel godt med masser af julestemning.

Det er en rigtig festlig forestilling for både børn og voksne med masser af morsomme scener og kendte melodier i ny forklædning. Stykket varer ca. en time, og der bliver en pause på ca. 15 minutter, hvor man kan købe sodavand, gløgg, kaffe og lune æbleskiver.

Fra: 'Ingen jul uden Nisser', 2004

Der er altid en mægtig stemning til julestykkerne, især fredag eftermiddag, hvor vi spiller for omegnens institutioner.

Sidste år var der ca. 200 børn i salen.  De mindste blandt publikum lever vældigt med og kommer tit med tilråb og gode råd til de medvirkende.


Men også når vi øver (primært torsdag aften), har vi det fornøjeligt, og der opstår mange uventede situationer under øvearbejdet.

Skovlunde Byteater er nok mest kendt for sine store friluftsforestillinger i Byparken hvert år i juni, i år musicalen “Ronja Røverdatter”, i 2004 familie forestillingen “Tornerose & co”, i 2003 musicalen “Mød mig på Cassiopeia”, og i 2002 “Dyrene i Hakkebakkeskoven”.

Men vi har også opført juleforestillinger i mere end 10 år.

Sidste år spillede vi f.eks. “Ingen jul uden Nisser”, om familien, hvor fars gør-det-selv-mani er ved at ødelægge julestemningen for børnene, men så begynder nisserne at drille og trylle….
Fra: 'Ingen jul uden Nisser', 2004

Fra: 'Ingen jul uden Nisser', 2004