“Sommer i Tyrol”, 19. – 21. juni 2009

Skovlunde Byteater har skabt tradition for en stor, festlig forestilling på Friluftsscenen i Skovlunde Bypark midt i juni – og gør det nu for 21. år i træk.
I år spiller vi:

“Sommer i Tyrol”som opføres:

fredag den 19. juni 2009, kl. 19
lørdag den 20. juni 2009, kl. 13 og 16
søndag den 21. juni 2009, kl. 11 og 14

i Skovlunde Bypark
Voksne: kr. 80   Børn under 13 år: kr. 40.


Billetter kan købes i forsalg fra 25. maj hos:
   Skovlunde Bibliotek
   Ballerup Bibliotek
   Skovlunde MedborgerhusSe billeder fra en kostumeprøve 30.4.2009
Se Presse omtale
Se Program m. rolleliste
Forestillingens plakat

Om Sommer i Tyrol

I år hedder stykket “Sommer i Tyrol”, den uopslidelige musical om alle forviklingerne på Josephas alpe-pensionat, med overtjener Leopold, “den smukke Sigismund”, den koleriske underbuksefabrikant Møller og de andre kære figurer.
Dog også med kreative tilpasninger til friluftsscenen i Skovlunde Bypark.

Underbuksefabrikant Møller glæder sig til en dejlig ferie i alperne sammen med sin kønne datter Annelise. Men glæden spoleres, da den irriterende sagfører Siedler dukker op, og oven i købet prøver at tage Møllers dejlige værelse.
Siedler er sagfører for Møllers arge konkurrent, fabrikant Sülzheimer, og senere kommer kommer også Sülzheimers søn: “Den smukke Sigismund”.

Men også pensionens personale har deres problemer: Overtjener Leopold tilbeder Josepha, men hun vil ikke vide af ham, flirter med mandlige gæster, som f.eks. sagfører Siedler, og ydmyger Leopold ved at ændre hans beslutninger om bl.a. placering af gæster på værelserne.

Stykket er fyldt med musik og kendte sange, f.eks. “I sommer og sol ved Den hvide Hest”,  “Ja, ja, ja, nu kommer jeg” eller  “Man kan vel ikke gøre for at man har charme”.

Og musikken bliver igen styret med sikker hånd af Thomas Goosemann.

Instruktøren hedder Michael Elleby, som har mange års teater erfaring, både fra Skovlunde Byteater og fra Solrød amatørscene.

Dirch Passer & Co.De fleste voksne danskere kender formentlig filmen “Sommer i Tyrol” fra 1964, med bl.a. Dirch Passer som Leopold, Susse Wold som Josepha og Ove Sprogøe som Sigismund.

Teaterversionen er imidlertidig noget anderledes end filmen, f.eks. er Siedler og Sigismund slået sammen i filmen, og der vil nok også blive lavet nogle kreative tilpasninger i scenografien for at få stykket til at fungere i Skovlunde Bypark.
Cover for videofilmen
Plakaten fra 1997Sommer i Tyrol i 1997Skovlunde Byteater opførte også Sommer i Tyrol i 1997.
Det var ret dårligt vejr, da vi spillede, og vi måtte aflyse 1½ forestilling pga. regn.

Forestillingen var instrueret af den kendte skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum.
Det gav en flot forestilling og en stor oplevelse for de medvirkende.


Læs mere og se nogle billeder fra 1997:

   Programmet med rolleliste
   Billeder fra forestillingen


Til venstre ses plakaten fra 1997.
Medvirkende på og bag scenenDer medvirker ca. 25 børn og voksne på scenen, og et større antal personer bag scenen:

Kreative personer, som opbygger flotte og spektakulære kulisser, kreerer originale og farvestrålende kostumer eller (op)finder sjove rekvisitter. Men også folk, som vil hjælpe med de mange forskellige praktiske opgaver omkring en teaterforestilling, som f.eks. stå i boder eller sælge billetter.

Vi startede arbejdet 22. januar 2009, og rollerne på scenen er besat.
Men vi kan altid bruge flere kreative og/eller praktiske mennesker til arbejdet bag scenen.
Sø landskab

Kort om tidligere forestillinger

Sidste sommer opførte vi “Folk og Røvere i Kardemomme By”, med Kasper, Jesper og Jonathan,   Politi mester Bastian, Tante Sofie og alle de øvrige velkendte figurer.

I 2007 opførte vi “Peter Pan”, den smukke magiske historie om drengen, som ikke ville være voksen. Med alle de velkendte figurer som Wendy, Kaptajn Klo, samt de glemte drenge, sørøvere, indianere m.fl.

I 2006 spillede vi den vanvittige farce “Ridder Rask og Jomfru Jølva”, om den forvirrede prinsesse, der skal vælge en mand mellem de skøre riddere, fordi riget fattes penge.

I 2005 opførte vi Astrid Lindgrens berømte stykke “Ronja Røverdatter” med Sebastians dejlige sange. Stykket er en både dramatisk, smuk og poetisk historie om Ronja og Birk, der er børn af hver sin røverhøvding, som er dødsfjender og konkurrenter om den samme røverborg.

Tidligere år har vi bl.a. opført “Mød mig på Cassiopeia”“Dyrene i Hakkebakke skoven” og “Nitouche”.